Pietrele moissanite vs diamante – care sunt mai bune pentru inelele de logodna?

Pietrele moissanite vs diamante

Cu siguranta ati auzit de diamante ca fiind pietre pretioase foarte valoroase si populare, mai ales atunci cand vine vorba despre inelele de logodna. Cu toate acestea, exista o alternativa mai ieftina si mai accesibila: pietrele moissanite. In acest articol vom discuta despre diferenta dintre cele doua tipuri de pietre si vom incerca sa raspundem la intrebarea: pietrele moissanite vs diamante – care sunt mai bune pentru inelele de logodna?

Pretul

Unul dintre cele mai evidente avantaje ale pietrelor moissanite este pretul lor. In general, aceste pietre sunt mult mai ieftine decat diamantele de calitate similara. Acest lucru inseamna ca poti cumpara un inel de logodna cu o piatra moissanite mai mare si mai stralucitoare decat un inel cu diamant la acelasi pret.

Aspectul

In ceea ce priveste aspectul, pietrele moissanite sunt incredibil de stralucitoare si de frumoase. Acestea sunt disponibile intr-o varietate de culori, de la incolor la galben, verde si roz. In plus, aceste pietre au un indice de refractie mai mare decat diamantele, ceea ce inseamna ca stralucesc mai mult si sunt mai vizibile in lumina. Cu toate acestea, in cazul in care doriti un inel de logodna cu o piatra alba, transparenta, care arata perfect in orice lumina, diamantele raman alegerea clasica.

Durabilitate

Un alt aspect important de luat in considerare atunci cand alegi intre pietrele moissanite si diamante este durabilitatea. In general, diamantele sunt mai durabile decat pietrele moissanite, fiind cele mai dure pietre cunoscute pana acum. Cu toate acestea, pietrele moissanite sunt in continuare suficient de dure pentru a fi folosite zilnic in inelele de logodna. Ele nu se vor zgaria sau sparge atat de usor, deci puteti fi sigur ca inelul dumneavoastra de logodna va rezista in timp.

Sursa

In general, diamantele sunt extrase din mine, in timp ce pietrele moissanite sunt create in laborator. Acest lucru inseamna ca nu trebuie sa va faceti griji cu privire la impactul negativ asupra mediului, atunci cand cumparati o piatra moissanite.

Concluzia finala este ca pietrele moissanite sunt o alegere excelenta pentru inelele de logodna, indiferent de buget. Acestea ofera o stralucire comparabila cu a diamantelor, dar la un pret mult mai accesibil. De asemenea, indicele de refractie mai mare decat al diamantului confera pietrelor moissanite un aspect mai stralucitor si mai vibrant. Astfel, nu exista indoiala ca moissanitul este castigatorul unanim.

Iata colectia Manissi de Bijuterii cu pietre Moissanite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *