Cum curățăm bijuteriile din argint acasă? Iată câteva sfaturi.

Curatarea bijuteriilor din argint acasa nu mai reprezinta o problema, afla mai multe din acest articol.

Când ți-ai curățat ultima dată bijuteriile? Dacă răspunsul este nu știu sau niciodată, atunci acest articol este perfect pentru tine. Însă dacă ești acel tip de femeie care își depozitează adecvat comorile, le cureți delicat și cu regularitate te felicităm!

Curățarea bijuteriilor, mai ales dacă ai mai multe poate fi solicitantă și de lungă durată. Dar dacă vei urma sfaturile noastre, sperăm că această activitate va deveni o plăcere.

Cu toții știm că dacă vrem ca bijuteriile noastre să fie cât mai frumoase și într-o stare cât mai bună ca să le putem da ca și moștenire, trebuie să avem grijă de ele. Dar cum? Simplu. Urmează sfaturile de mai jos și păstrează-ți colecția de bijuterii strălucitoare.

   1.Stai departe de substanțele chimice

Protejează-ți pielea și bijuteriile de substanțe dăunătoare. Folosește cremele, loțiunile, machiajul si parfumul înainte să îți pui bijuteriile. Substanțele chimice din aceste produse pot deteriora bijuteriile pe termen lung.

   2.Fă baie sau duș cu ele  

Poate că ai auzit să nu cumva să te speli cu bijuteriile pe tine. Însă, acest lucru este cât se poate de benefic, deoarece apa curăță delicat bijuteriile. Doar să ai grijă să nu aplici pe ele săpunurile dure.

   3. Încearcă să nu transpiri cu bijuteriile pe tine

Transpirația sau apa tratată cu clor poate afecta foarte mult anumite bucăți ale bijuteriei. Cel mai indicat este să îți scoți bijuteriile atunci când mergi la piscină, căzi cu hidromasaj sau faci antrenamente solicitante.

4. Periodic curăță toate bijuteriile în profunzime

Înmoaie bijuteria în apă cu săpun (indicat este ca acesta să fie cât mai delicat) sau bicarbonat de sodiu. Las-o câteva minute în apă ,după care folosește o periuță de dinți ca să ajungi în spațiile cele mai mici ale bijuteriei. Pentru un plus de strălucire, lustruiește piesele cu un șervețel de lustruit.

5. Păstrează bijuteriile în locurile cele mai sigure pentru ele

După ce ai curățat, uscat și lustruit foarte bine și cu grijă fiecare bijuterie, depozitează-le într-un recipient etanș. Păstrarea bijuteriilor în recipiente sau pungulițe sigilate reduce oxidarea și încurcarea acestora.

Acum că ți-am dat câteva sfaturi generale de cum să ai grijă de bijuteriile tale, ne adâncim puțin mai mult și te învățăm cum să ai grijă de bijuteriile din argint.

De ce își pierd bijuteriile luciul după o anumită perioadă?

În primul rând, ar trebui să știi că până și aerul contribuie la murdărirea bijuteriilor tale. Pentru a preveni acest lucru te sfătuim să îți ții întotdeauna bijuteriile într-un loc ferit de umezeală: un recipient etanș, o punguliță ziplock. Cel mai mult ar trebui să ai grjiă la asta vara când umezeala din aer crește.

Aerul nu conține doar umezeală ci și elemente precum sulful. Acest element este vinovat de bijuteriile tale lipsite de luciu,  deoarece sulful contribuie în mod accelerat la asta. Pe lângă faptul că sulful se află în aer, bijuteriile tale intră în contact cu acest element atunci când lucrezi cu pământul sau nămolul bogat în sulf, atunci când folosești produse de îngrijire care conțin sulf sau chiar poate pătrunde în bijuterie atunci când toci ceapă. Da, ai citit bine. Ceapa este bogată în sulf.

Ce e de făcut atunci? Mai jos găsești câteva sfaturi de cum să ai grijă de bijuteriile tale astfel încât să își păstreze luciul.

Cum să păstrezi bijuteriile curate și strălucitoare?

  • Uleiurile din piele ajută la prevenirea pătării argintului, astfel încât cu cât îl porți mai mult, cu atât uleiurile îl ajută să își păstreze luciul.
  • Folosește un șervețel de lustruit. Acesta va șterge petele mai întunecate de pe bijuteriile tale.
  • Dacă bijuteria este prea murdară și nu merge doar cu șervețelul, atunci tapetați o oală cu folie de aluminiu și înmuiați bijuteria într-o baie de 1 linguriță de sare și 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu, Așteptați cinci minute. Folia de aluminiu, sarea și bicarbonatul lucrează împreună pentru a face ca piesa să nu se mai murdărească.

Sperăm că acest articol a fost interesant și informativ pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *